Skip to main content

Bedrijfsfilm laten maken in Eindhoven?

Lutters Westenrbroek - STORYTELLING - FILM EN ANIMATIE

Bedrijfsfilm laten maken in Eindhoven

Op ons kantoor in Eindhoven zit een creatief team klaar om samen bedrijfsfilms te produceren. Om een bedrijfsfilm te maken moeten er een aantal stappen worden gezet.
Wat zijn de wensen van de klant? Wil je een bedrijfsfilm laten maken dan moeten we precies weten wat het bedrijf wil uitstralen. Wat zijn de specialiteiten? Hoe willen we deze belichten? Met een gesprek bij ons op het kantoor in Eindhoven of in jouw omgeving, winnen we zoveel mogelijk bruikbare informatie. We sparren over ideeën, maken beslissingen over stijlelementen, ontvangen informatie voor het script en maken andere belangrijke keuzes met betrekking tot de bedrijfsfilm. Van de muziek tot aan de voice-over stem, deze keuzes maak je zelf als bedrijf.

Dan begint het creatieve gedeelte. Het script wordt geschreven. Een storyboard wordt uitgetekend. Het eerste gedeelte van de bedrijfsfilm wordt aangeleverd. Wat zijn de opmerkingen? Wat kan beter? Mis je iets in het script? Mis je een bepaald beeld in het storyboard? Tijd voor de eerste feedback ronde. Na deze opmerkingen is het tijd om te draaien. Op locatie maken we een dag vrij om met onze cameraman, lichtman en eventueel geluidsman alles vast te komen leggen. We nemen zoveel mogelijk verschillende beelden op om een gevarieerde bedrijfsfilm te kunnen maken. Een draaidag duurt vrijwel altijd de hele dag. Zijn er acteurs, actrices, modellen, props of locaties nodig, dan zorgen wij dat deze aanwezig zijn. Deze worden gekozen in overleg.

Nadat het draaien erop zit wordt er volgens het storyboard een eerste opzet van de bedrijfsfilm gemaakt. De bedrijfsfilm wordt op ons kantoor in Eindhoven van het begin tot het eind geproduceerd. Verschillende shots worden overwogen.

De eerste versie van de bedrijfsfilm wordt aangeleverd en het is tijd voor een volgende officiële feedback ronde. De bedrijfsfilm kan via ons Vimeo kanaal en een persoonlijk wachtwoord worden bekeken. Via telefonisch contact of via mailcontact kan er feedback worden gegeven. Het gaat dan nog om bepaalde beelden of sferen die wellicht anders mogen. Doordat we vooraf het storyboard hebben gemaakt, zijn er inhoudelijk meestal weinig tot geen feedback punten meer. Zijn ze er wel? Dan kunnen we dat gemakkelijk aanpassen om de bedrijfsfilm naar wens te maken.

Na deze feedback te hebben ontvangen zijn we klaar om de final versie op te leveren van de bedrijfsfilm. We nemen nog even de tijd om alle puntjes op de i te zetten. Dan zijn we klaar om het eindresultaat te versturen.

Het is mogelijk om de bedrijfsfilm per direct online in te zetten op de website en social media. Wil je de bedrijfsfilm gebruiken als televisie commercial? Laat het ons weten en wij zorgen dat de rechten van bijvoorbeeld de voice-over en de muziek worden ontleent.

Bedrijfsfilm laten maken door Lutters Westenbroek Eindhoven?

Showreel Lutters Westenbroek Eindhoven: