Wanneer u een complexe boodschap heeft over te brengen naar uw doelgroep, helpt een animatie om uw dienst of product op een heldere en simpele wijze te visualiseren. Binnen 60 tot 90 seconde wordt uw verhaal vertelt.

Niemand weet meer over het product dan u weet, maar de boodschap overbrengen naar de doelgroep is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Middels het inzetten van een animatie wordt uw verhaal simpel vertaald en makkelijk te begrijpen voor de doelgroep. Daarom hebben we een precies proces wanneer we aan de slag gaan met uw wensen voor de animatie.

Een animatie is mogelijk in 2D en in 3D

2D animatie is een kunstvorm die populair werd in de 19e eeuw. Destijds werd dit gebruikt met tekeningen en was een computer nog geen essentiële factor.  Intussen heeft animatie al een hele transformatie ondergaan. Net voor de opkomst van 3D werd ook 2D animatie op de computer geproduceerd. De 2D animaties kunnen alleen verplaatsen langs een horizontale of verticale as en zijn plat.

3D animaties zijn echter alleen maar te produceren met behulp van een computer. Zij kunnen dan ook vanaf andere perspectieven in beeld komen, zowel dichtbij als ver weg. En er zit diepte in de animatie. 3D animatie is realistischer. Soms is het zelfs zo realistisch dat het amper te onderscheiden is van de werkelijkheid.

Wanneer u graag gebruik wil maken van animatie om uw boodschap over te brengen aan uw doelgroep, heeft u dus de keuze uit 2D animatie of 3D animatie.

Werkwijze animatie laten maken

Nadat u deze keuze heeft gemaakt kunnen we aan de slag met het proces. Dit begint bij het maken van een afspraak om uw wensen en behoeften aan ons voor te leggen. Hiermee gaan we aan de slag. We schrijven een script en een voice-over, ontvangen feedback van u en verwerken deze. Vervolgens worden er key visuals gemaakt. Hiermee laten we zien welke stijl we gaan aanhouden. Ook de stijl wordt namelijk in het eerste gesprek uitgebreid besproken en wanneer nodig worden er kleuren en logo’s verzonden zodat deze verwerkt kunnen worden in de animatie. Er volgt een storyboard en er wordt wederom tijd gemaakt voor een correctieronde. Na de feedback te hebben toegepast zijn we klaar om de animatie in elkaar te zetten. De muziek kan worden gekozen. De eerste versie wordt gemaakt en verzonden. Nu is het tijd voor de laatste feedback ronde. Alles kan nog een laatste maal worden geoptimaliseerd. Hierna zijn we klaar om de final versie op te leveren. De ontvangen animatie kan dan direct worden ingezet.

Animatie is entertainend en informerend tegelijkertijd. Het trekt de aandacht van de doelgroep zonder dat ze zich hoeven in te spannen om een lange tekst te lezen. De doelgroep wordt handig op de hoogte gebracht van de diensten en producten van uw bedrijf.

Wilt u een animatie laten maken?

Lijkt het u wel wat? Zo’n handige animatie te laten maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Bekijk hieronder enkele animatie voorbeelden:

SHOWREEL

COMPILATIE LUTTERS WESTENBROEK

Velea

Commercial

RABOBANK

Connected Clients

Bavaria

Corporate film

Bonduelle

Minute

Yeaz!

Zakelijk lenen? Kijk, zo werkt het

Aegon

Beheerd beleggen

Embrace

Launch movie

RABOBANK

Data Analytics

Shift

Blockchain Network

RABOBANK

Thank a farmer

We are Tjip

Corporate movie

Caliber Global

Corporate film

INCENTRO

UITLEGANIMATIE

GENEXIS

3D ANIMATIEFILM

ITS

Pulsatrix camera animatie

Zwanenberg

Kips Vega

Nationale Opera

Wagners Tristan und Isolde

Usabilla

Explainer

RATHO

UITLEGANIMATIE

ENRISE

ANIMATIEFILM

Foodtruckbooking

ANIMATIEFILM

BVIVA

ANIMATIEFILM

FRISS

ANIMATIEFILM

SWISS SENSE

3D PRODUCT SHOWCASE

JUMBO

ANIMATIEFILM

Rabobank

App tour met Hanna Verboom

JUMBO APP

TUTORIAL

ANWB

Routeplanner

IBM

2D ANIMATIE

Ennatuurlijk

ANIMATIEFILM